Salade koud en warm

Ingrediënten, alles biologisch:

  • 2 gekookte eieren
  • 1 kleine appel
  • 1 winterwortel
  • 1 stronkje witlof
  • stukje venkel
  • verse basilicum, 3 blaadjes
  • amandelen
  • walnoten
  • sesamzaad
  • hennepzaad
  • gedroogde kruiden: dille en bieslook
  • kaneel
  • zeezout
  • 2 el walnootolie
  • paar brokjes kuzu bindmiddel voor vocht van venkel en winterwortel

Zo maak je het klaar:

  • Kook de eitjes.
  • Zet een pannetje met beetje water (groenten staan niet onder water) op het vuur, snij de winterwortel en de venkel in stukjes en doe ze in de pan. Laat ze paar minuutjes koken tot de groenten zacht geworden zijn. Rauwe groenten zijn zwaarder/moeilijker verteerbaar, door de stevigere groenten kort te koken maak je het je spijsvertering iets makkelijker met het verteren van de groenten.
  • Los in een klein kopje koud water paar brokjes kuzu (bindmiddel) op. Wanneer de groenten zacht zijn voeg je de kuzu toe, wel meteen roeren anders gaat het klonteren. Je moet een mooi groenten papje krijgen. Wanneer het klaar is leg je het op het bord.
  • Snij de appel,  het stronkje witlof en leg dit op het bord.
  • Strooi de kaneel over de appel.
  • Garneer verder met hennep- en sesamzaad, amandelen en walnoten of andere noten.
  • Leg de Basilicumblaadjes op de groenten. En strooi nog wat gedroogde dille en bieslook over de groenten.
  • Doe tenslotte de 2 eetlepels walnotenolie over de groenten.
  • Enjoy!

Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!

Bianca Buijs

Heb je mijn hulp nodig? Maak dan een afspraak.
Vul het contactformulier in of bel: 06-18947255

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google
    Privacy Policy and Terms of Service apply.