Dit heerlijke voedzame ontbijt op basis van kokos- en amandelmelk bevat gezonde vezels die zorgen voor een goede darmtransit. Anijszaad en venkelzaad ondersteunen de spijsvertering. En de heerlijke zelfgemaakte granola van noten, pitten en zaden, acaciahoning, kaneel en zeezout zorgen voor een lekkere knapperige bite.
Ingrediënten:
- 100ml kokosmelk van Terrasana (dit is de beste kokosmelk bevat geen rommel 😉
- 150 ml amandelmelk deze keer van Zonnatura (regelmatig in de aanbieding bij AH)
- 1 banaan
- 1 tl anijszaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl kokosrasp
- 1 el psylliumvezels
- 1/2 el kokosmeel van Aman Prana
- Noten, pitten, zaden naar keuze. Varieer hier ook in!
- 1 tl kaneel poeder
- 1 tl acaciahoning
- snuf zeezout
Tip: je kan de kokosmelk van Terrasana in 200ml of 400ml kopen. Wanneer je het niet in 2 dagen opmaakt kun je het ook invriezen. Ik gebruik de siliconen ijsblokjes vormen van ZOKU
Zo maak je het klaar:
Doe nummers 1 t/m 8 bij elkaar in de blender. Zet een klein koekenpannetje op het vuur (vuur op een medium/hoge stand) en doe hier de noten, pitten en zaden naar keuze in.
Bv: ongebrand en ongezouten cashew, hazelnoten, amandelen, sesamzaad en pompoenpitten. Af en toe even omschudden. Wanneer je hennepzaad raad ik je aan om dit pas toe te voegen als je het vuur uit doet. Wanneer de pompoenpitten gaan ploppen dan doof je het vuur en doe je 10, 11, 12 erbij en roer het geheel nu door elkaar.
Doe de shake in een kom en garneer met pecannoten, macadamianoot en de zelfgemaakt granola.
Geniet van je heerlijke gezonde maaltijd!